Završen plivački miting “22.april”: Sjajna atmosfera i rezultati

Na banjalučkom Gradskom olimpijskom bazenu završen je trinaesti po redu Međunarodni plivački miting “22. april”, koji je okupio 415 takmičara iz sedam zemalja i neka od najvećih regionalnih imena u svijetu plivanja poput srpskog asa Velimira Velje Stjepanovića, sjajne plivačice iz Mostara Lane Pudar i Janje Šegel, slovenačke olimpijke. Upravo su Stjepanović, Pudar i Šegel ostvarili B norme za naredno SP u plivanju. Oboreni su i državni rekordi Makedonije (Mia Blaževska Eminova – 50m leđno) i Crne Gore (Katarina Đurašković, 100m prsno,  i Stanislava Petrović, 100m delfin).

Plivački miting “22. april” se već tradicionalno organizuje u okviru obilježavanja Dana grada, a zahvaljujući ovom takmičenju Banjaluku je u proteklih deset godina posjetilo je više od 5.000 takmičara iz zemalja regiona i Evrope.

Kako su naveli iz Akademskog kluba “22. april” na ovom takmičenju oboreni su brojni nacionalni rekordi i isplivane norme za velika evropska i svjetska takmičenja.

Gradski olimpijski bazen i Banjaluka već duže vrijeme su postali baza za pripreme mnogim reprezentativcima iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, što potvrđuje da je ovaj miting izrastao u jedan od najvećih plivačkih takmičenja u regionu. Miting u Banjaluci je, prema riječima Velimira Stjepanovića, sjajna uvertira za naredno Svjetsko prvenstvo u plivanju koje će se održati 18.juna u Budimpešti.

Takmičenje na banjalučkom GOB-u se održalo po pravilima LEN i FINA a u skladu sa pravilima Plivačkog saveza Bosne i Hercegovine. Organizator mitinga je APK “22. april” a zvaničan slogan takmičenja je “Swim Wars”.

Podijeli objavu