Zašto Cvijanovićeva ignoriše Banju Luku? Stanivuković poziv uručio i lično, ponovo pozvao na razgovor o investicijama

Tokom rasprave o dnevnom redu sa kojeg je skinuta tačka o prodaji hale u Poslovnoj zoni u Ramićima, gradonačelnik Draško Stanivuković je napustio sjednicu Skupštine Grada, ističući da je ključno da se raspiše licitacija i omogući dolazak investitora u Banju Luku.

Zbog toga je, kako je kazao odlučio da o ovom pitanju zatraži sastanak sa predsjednikom Republike Srpske i predsjednikom Vlade Republike Srpske, te je lično sa saradnicima odnio poziv u Palatu Republike za sastanak sa predsjednicom Republike u vezi sa potencijalnim investicijama i ulaganju u Banju Luku.

-Do sada, za ovu godinu i dva mjeseca, ukupno 11 poziva upućeno je na adresu kako predsjednice Republike tako i predsjednika Vlade Republike Srpske da dođu i da razgovaramo, ali nisu se odazvali – kazao je gradonačelnik.

Naglasio je da je pitanje radnih mjesta i ulaganja u Poslovnu zonu „Ramići“ opšti javni interes, ne samo grada nego cijele Republike.

– Za interes grada i građana lično sam odnio poziv u Palatu tražeći da se odazove na sastanak o investicijama i novim radnim mjestima – poručio je on.

Ponovio je da su četiri investitora, od kojih jedan strani i tri domaća, zaintetresovana za ulaganje u Poslovnu zonu, te da se skidanjem ove tačke sa dnevnog reda današnje sjednice onemogućuje privredi razvoj i, istovremeno, šalje izuzetno loša poruka svim investitorima.

-Došli smo do situacije da imamo odbornike koji neće da dignu ruku za nova radna mjesta. Pozvali smo odbornike skupštine većine na sastanak i rekli dajte nam uslove pod kojim hoćete da se raspiše licitacija i da dozvolimo investitoprima da se prijave, ali nisam dobio ništa konkretno i upućen sam na više instance vlasti. Zato ih pozivam da se uključe u razgovore o potencijalnim investitorima – rekao je gradonačelnik.

I ovim putem, ponovio je da je licitacija otvorena i da je danas ponovo ponudio svim odbornicima i skupštinskim komisijama da licitaciju napišu kako god žele, pod bilo kojim uslovima, ali da se dozvoli investitorima da se prijave i da se otvore nova radna mjesta.

-Dobijam poziv od investitora da su blizu da odustanu ako se nastave ovakva etiketiranja od strane skupštinske većine – kazao je on.

Podijeli objavu