ZA LAKŠI I BRŽI SAOBRAĆAJ Ulica vojvode Momčila uskoro dvosmjerna

Gradonačelnik Draško Stanivuković najavio je danas da je plan gradske administracije da u narednom periodu započne još jedan veliki projekat, koji će dodatno rasteretiti i olakšati odvijanje saobraćaja u gradu.

-Bitno je istaći da u planu imamo da od Kninske ulice preko Ulice vojvode Momčila, dakle riječ je o ulici koja ide iza Parka „Petar Kočić“, tačnije poslije ovog Parka pa do Vatrogasnog doma, napravimo dvosmjernu ulicu, a kuća koja se nalazi na ćošku u Ulici vojvode Momčila biće srušena kako bi mogli to da realizujemo – poručio je gradonačelnik.

Kako je rekao, tendencija gradske administracije je da na lokalitetu užeg centra grada do kraja godine dinamika saobraćaja bude u potpunosti promijjenjena, te je dodao da je to nešto na šta Banja Luka čeka preko 20 godina, te da je tek sada skupljeno dovoljno hrabrosti da se u ovaj projekat krene.

-Kada završimo taj projekat i kada završimo ovu glavnu, centralnu ulicu, stvaramo ključne preduslove da Ulica kralja Petra I Karađorđevića sve do Parka „Mladen Stojanović“ i okolo bude najveća jednomsjerna ulica u Banjoj Luci – rekao je on.

Naime, kada je riječ o realizaciji projekta koji se tiče dvosmjerne ulice u Ulici vojvode Momčila, Odjeljenje za prostorno uređenje će u narednim danima donijeti rješenje o rušenje sporne kuće u Ulici vojvode Momčila, a nakon toga krenuće se u realiziaciju proširenja i modernizacije saobraćajnice i na tom dijelu grada.

Podijeli objavu