SIRENAMA ZAGLUŠILI GRANICU Vozače kamiona u Gradiški izdalo strpljenje

Vozače kamiona koji danima putuju, najviše vremena gubeći na granicama, već izdaje strpljenje. Potvrđuju to prizori iz Gradiške, gdje vozači kamiona sirenama iskazuju svoje nezadovoljstvo usporenim graničnim procedurama sa obje strane granice. Tako je i danas, mada je broj kamiona u Gradiški znatno manji nego prethodnih dana.

-Čekanje i spore procedure nam stvaraju najveću nervozu. Sve razumijemo, okolnosti su nam jasne, i mi smo ugrožena kategorija stanovništva jer ne znamo gdje možemo biti zaraženi, kada ćemo stići po robu ili vratiti se nazad.  Ali, biti danima u kabini, tu živjeti i boriti se u ovakvim uslovima, zaista je preteško – kazali su nam vozači kamiona iz Republike Srpske, Federacije BiH ali i drugih država koji su se zaputili ovim pravcima.

Inače, predstavnici Crvenog krsta i pojedinci, uglavnom voloniteri nastoje pomoći vozačima kamiona, da bi bar djelimično olakšali njihove nedaće. Oni su organizovali akcije prikupljanja hrane, vode, pripremaju sendviče i dijele vozačima.

(Blic)

Podijeli objavu