VIŠE AKTIVNIH OD OPORAVLJENIH Od korona virusa u Srpskoj se za dan oporavile 34 osobe

Od posljedica korona virusa u Srpskoj su se za 24 časa, a zaključno sa jučerašnjim danom, oporavile 34 osobe, dok je zaraza potvrđena kod još 109 osoba.

Kako pokazuju podaci Instituta za javno zdravstvo RS, u Srpskoj je do juče bilo ukupno 2.108 oporavljenih.

U ovom periodu smo, s druge strane, imali 2.145 aktivnih slučajeva pozitivnih na SARS-CoV-2, što je za 75 više nego dan ranije.

U Institutu za javno zdravstvo RS upozoravaju da je epidemiološka situacije i dalje nepovoljna, te da broj oporavljenih raste sporije u odnosu na broj aktivnih slučajeva.

– Apelujemo na građane da se pridržavaju preventivnih mjera. Apelujemo i na krizne štabove u lokalnim zajednicama da na dnevnoj bazi ocjenjuju i procjenjuju epidemiološku situaciju i da u skladu sa tim uvode restirktivnije ili, eventuelno, koriguju postojeće mjere – rekla je epidemiolog u IJZ RS Jelena Đaković Dević.

Podsjetimo, na SARS-CoV-2 u Srpskoj je do juče ukupno testirana 47.831 osoba, a zaraza korona virusom potvrđena je kod 4.408 njih. Od početka epidemije, bitku sa Covid-19 izgubilo je 155 pacijenata.

U bolnicama u Srpskoj do juče je bilo hospitalizovano 267 pacijenata, od čega u Univerzitetskom kliničkom centru RS 56, a u opštim bolnicama 211.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom je 4.175, a nadzor je završen kod 42.444 osobe.

Podijeli objavu