Virus korona potvrđen kod još 98 ljudi u Srpskoj, preminulo šestoro zaraženih

Zaraza virusom korona u protekla 24 časa potvrđena je kod 98 osoba u Republici Srpskoj, a Institutu za javno zdravstvo RS prijavljena je smrt šest osoba koje su bile zaražene ovim virusom.

Radi se o muškarcima srednje i starije životne dobi iz Mrkonjić Grada (dvije osobe), Teslića, Zvornika, Banjaluke i Donjeg Žabara.

U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske i Univerzitetskoj bolnici u Foči obavljeno je testiranje 519 laboratorijskih uzoraka.

Prema mjestu prebivališta, 27 novozaraženih osoba je iz Banjaluke, 14 iz Zvornika, deset iz Doboja, devet iz Gradiške, sedam iz Prnjavora, po četiri iz Gacka, Kozarske Dubice i Kotor Varoša, tri iz Istočne Ilidže, po dvije iz Istočnog Novog Sarajeva i Sokoca i po jedna iz Bratunca, Vlasenice, Dervente, Istočnog Starog Grada, Kneževa, Laktaša, Modriče, Osmaka, Pala, Srpca, Ugljevika i Šamca.

Radi se o 46 muškaraca 52 žena, od kojih je 16 mlađe, 62 srednje i 20 osoba starije životne dobi.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno je ukupno 5.647 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 199 zaraženih osoba.

Do sada su se oporavile 3.194 osobe, a testirano je ukupno 54.711 ljudi.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 263 i to u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 71, a u opštim bolnicama 192.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.667 osoba, a nadzor je završen kod 46.290 osoba.

glassrpske.com

 

Podijeli objavu