Vatrogasci svoj dan obilježili u radnoj atmosferi

Banjalučka vatrogasna brigada Međunarodni dan vatrogasaca obilježila je, kao i do sada, u radnoj atmosferi.

Naime, 4. maj posvećen je vatrogascima, koji svojim odgovornim i nesebičnim zalaganjem, trudom i požrtvovanošću štite živote građana i njihove imovine, rizikujući sopstvene živote.

-Ovi humani ljudi, koji u mnogim opasnim situacijama spašavaju ljudske živote zaduženi su za intervencije u požarima, zemljotresima, poplavama, kao i prilikom saobraćajnih nezgoda i građanima stoje na usluzi 24 časa dnevno – rekao je komandant Vatrogasne brigade Miroslav Malinić.

Istakavši da je posao vatrogasaca humano, ali i veoma opasno zanimanje, Malinić je pojasnio da se vatrogasci na terenu susreću sa različitim opasnostima i poteškoćama, te da je najteže raditi u situacijama kada pokušavate da dođete do unesrećenih, kojima svaka sekunda važna.

On je rekao da brigada trenutno broji 80 članova, a da se u proteklom periodu radilo na podmlađivanju brigade, te da se uskoro očekuje da sa radom počne 15 pripravnika vatrogasaca.

Visok nivo spremnosti da djeluju u različitim situacijama i opremljenost jedinice, banjalučki vatrogasci su pokazali sugrađanima i na nedavno održanoj taktičko-pokaznoj vježbi u sklopu obilježavanja Dana grada.

Podijeli objavu