Umjesto da mu budu zahvalni,oni mu podmeću prijavu?!

Lider Mladih banjalučkog odbora PDP-a Banja Luka Ivan Begić primio je novi poziv policije, ovaj put zbog navodnog krivičnog djela neovlašteno tonsko snimanje i prisluškivanje.

Naime, Begić je na društvenim mrežama objavio snimak SNSD-ove aktivistkinje koja u naselju Starčevica lobira, potkupljuje i prisiljava komšije i dijeli promotivni materijal kako bi glasali ,,za njenu unuku koja je na broju 13 SNSD-a”.

– U državi apsurda, očekivati je svaki dan novi apsurd. CIК se nije oglasio povodom ovoga slučaja, policija i Tužilaštvo takođe, ali po naredbi SNDS-a mene se hitno procesuira. Isto kao što su me htjeli bacati niz stepenice i ubiti u banjalučkoj policiji u tim namjerama očito ne odustaju, priča Begić.

Begić dodaje da su prijave poslane CIК-u, ali da reakcije nije bilo, kao niti drugih nadležnih organa, te da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Rade Ljubojević, Anje Ljubojević, Igora Radojičića i SNSD-a zbog krivičnog djela iz člana 218. Кrivičnog zakonika RS: Povreda slobode opredeljenja birača.

– Кo silom, ozbiljnom prijetnjom, podmićivanjem, obmanom ili na drugi protivpravan način prinudi drugog ili na njega utiče da na izborima ili glasanju glasa za ili protiv određenog prijedloga, da uopšte ne glasa ili da glasa u određenom smislu, kazniće se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine – jasno je definisano u Кrivičnom zakoniku Republike Srpske, pojašnjava Begić.

On dodaje da su mu čak i u policiji službenici rekli da ne postoje elementi krivičnog đela koje mu se stavlja na teret budući da on posjeduje i validnu akreditaciju, te da je snimak nastao na javnoj površini, te da se snimkom razotkriva krivično djelo, što bi u demokratski uređenim društvima dočekano aplauzom.

Evo šta je Begić snimio a što je sporno za “partijsku”policiju u Srpskoj:

(BN/Oslobođenje)

Podijeli objavu