Ulaganja u Zalužane i Kuljane od 4 milona KM: Stanivuković poručio da su mjesne zajednice ćelije grada

Mjesne zajednice su ćelija jednog grada. Odatle grad počinje da se razvija, odatle počinju problemi, odatle mi iz Gradske uprave i ja, kao gradonačelnik, saznajemo sve probleme mještana.

Rekao je ovo gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, na današnjem skupu na kome je razgovaro sa mještanima Zalužana i Kuljana.

On je poručio da Grad mora ulagati u sva naselja, te predstavio brojne projekte planirane upravo u ovim mjestima, ali pozvao mještane da se uključe u izbor njihovih najboljih predstavnika.

– Do sada su se izbori u mjesnim zajednicama krili, to je bio strateški cilj SNSD, da se za to ne zna, da što manji broj ljudi izađe i da oni sa malo izlaznosti imaju svoje predstavnike mjesnih zajednica – rekao je gradonačelnik.

Ističe da je važno da građani izađu na ove izbore i izaberu onog ko će najbolje brinuti o potrebama naselja i mještana.

– Mi nećemo ni svoje ni tuđe, hoćemo one ljude koji će najbolje predstavljati građane. Danas smo u Kuljanima i Zalužanima. Želim istaći da će Gradska uprva u ova naselja uložiti preko četiri miliona KM. Biće riješeni problemi dva pružna prelaza, na kojima je stradalo mnogo ljudi. Jedan od prioriteta su trotoari na glavim ulicama, investiciono održavanje u Ulici Put srpskih branilaca, a isto tako i kanalizacija u toj ulici, kao i u mnogim drugim u ovom naselju – rekao je gradonačelnik.

Ističe da će u jednom od najbrže rastućih naselja, Kuljani, biti uloženo oko 2, 8 miliona KM.

– Radićemo glavnu Kuljansku ulicu, 17. i 20. a neke smo već završili. Gradićemo vrtić u Kuljanima, igralište kod vrtića, kao i igralište u samom centru naselja. Radićemo na modernizaciji autobuskih stajališta, boljoj rasvjeti, boljem održavanje ulica… – rekao je Stanivuković, dodajući da je ovo samo dio projekata koji su u planu za ova naselja.

Gradonačelnik podsjeća da je tokom 2015. i 2016. godine u ova naselje uloženo oko jedan milion KM, dok će samo ove godine bili uložena četiri miliona.

– Potpuno drugačije gledamo na ova naselja i posvećujemo puno pažnju. Moramo nadoknaditi sve ono što prethodnih godina nije rađeno, zato će 2022. godina biti godina projekata – rekao je on.

Podsjećamo da na izbore u februaru sa zajedničkim listama izlaze PDP, SDS, SPS, DNS i pokret Banjaluka zove.

 

Podijeli objavu