U subotu otvaranje: Prvo dajak pristanište za početak nove sezone

Novu sezonu dajaka, Banja Luka dočekuje sa prvim dajak pristaništem koje je izgrađeno na popularnoj plaži „Abacija“.

Ovo pristanište biće zvanično otvoreno u subotu, 18. juna, a time zvanično počinje i nova dajak sezona.

Radovi su uspješno okončani, te na veliko zadovoljstvo svih ljubitelja dajak čamca i aktivnih dajakaša, pristanište će i zvanično da bude u upotrebi.

Upravo uređenje i očuvanje rijeke Vrbas je gradska administracija postavila kao jedan od najvažnijih prioriteta kada su u pitanju investicioni projekti.

Izgradnjom ovog dajak pristaništa, kako je naglasio ovlašteni potpisnik Odjeljenja za komunalne poslove, Boriša Mandić – Gradska uprava započinje niz projekata koji će obogatiti turističku ponudu grada, ali i stvoriti uslove za sportske i rekreativne sadržaje na Vrbasu.

Kada je riječ o prvom dajak pristaništu, izgrađeni su kameni zidovi koji imaju i funkciju obaloutvrde, te očišćeni postojeći betonski zidovi.

U zidu obaloutvrde izgrađene su stepenice kojima se silazi u korito. Postavljene su i klupe za odmor, te pobjedničko postolje za dajak takmičenja. Za vezanje dajak čamaca urađen je čelični nosač sa alkama za vezanje tri čamca. Na postojećem kamenom zidu na zelenoj površini postavljena su drvena sjedala koja čine klupe.

-Dugo godina oronulo i napušteno betonsko ruglo u centru grada, sa devastiranim stepenicama i betonskim dijelom plaže više ne postoji. Sve je obnovljeno, izgrađeni su novi sadržaji. Istovremeno, dajak čamac dobio je mjesto koje apsolutno zaslužuje – poručili su iz Dajak kluba Banja Luka.

Podijeli objavu