U Srpskoj još 16 osoba pozitivno na virus korona

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske izvršeno je testiranje 347 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 16 osoba u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Riječ je o pet osoba muškog i 11 osoba ženskog pola.

Dva muškarca su srednje životne dobi i tri starije životne dobi.

“Jedna žena je mlađe životne dobi, pet srednje i pet starije životne dobi. Sedam osoba nije moglo da navede kontakt sa pozitivnom osobom, dok su ostale osobe imale kontakt sa ranije potvrđenim slučajevima”, kaže se u sapštenju.

Prema mjestu prebivališta, po tri osobe su iz Doboja, Gradiške, i Dervente, po dvije osobe su iz Banjaluke, Kalinovika i Srpca i jedna osoba je iz Gacka.

Među osobama kod kojih je potvrđen novi virus korona je jedna medicinska sestra iz Gradiške i jedan zaposlenik staračkog doma u Kalinoviku.

U okviru epidemiološkog nadzora testirano je još 71 zdravstveni radnik iz Banjaluke, Prijedora, Gradiške, Prnjavora, Doboja, Čelinca, Laktaša, Srpca, Kneževa, Teslića, Foče i Kozarske Dubice i svi rezultati su negativni.

Takođe, testirano su ukupno 63 osobe iz lokalnih karantina ili objekata za izolaciju i svi rezultati su negativni.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 985 slučajeva virusa korona, od posljedica COVID 19 preminulo je 43 osobe, a oporavila se 381 osoba.

(BN)

Podijeli objavu