U Srpskoj 13 novih slučajeva zaraze virusom korona

U Republici Srpskoj registrovano je 13 novih slučajeva zaraze virusom korona, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić na konferenciji za novinare o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u RS.

Šeranić je pojasnio da je jedan test ponovljen, te da je on bio pozitivan, ali da je 13 novih slučajeva. Na virus korona ukupno je testiran 41 uzorak.

“Riječ je o devet muškaraca i pet žena”, naveo je Šeranić.

Time je broj zaraženih u Srpskoj porastao na 103.

On je naveo da je među osobama kod kojih je potvrđeno da su pozitivne na virus korona šest iz Banjaluke, tri iz Kozarske Dubice, dvije iz Broda, te po jedna iz Laktaša i Teslića.

Ministar je rekao da je jedan hirurg iz Banjaluke zaražen virusom, ali da se on zarazio izvan UKC-a.

Dodao je da je od ukupnog broja osoba kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona četiri osobe su u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, dok su ostale osobe u kućnoj izolaciji i njihovo zdravstveno stanje je stabilno.

Prema riječima ministra, trenutno je u Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom 15.812 osoba.

“Iz zdravstvenog nadzora izašlo je ukupno 814 osoba”, dodao je Šeranić.

Takođe, trenutno je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u izolaciji 11 osoba pozitivnih na test virusa korona i 14 osoba u izolaciji.

“Karantin u Gradiškoj prošlo je 46 osoba, 45 je bilo dobrog zdravstvenog stanja i danas će biti upućeni lokalnom zajednicama, jedna osoba je upućena u bolnicu u Gradišku”, rekao je Šeranić.

Dodao je da je naredni korak stavljanje u potpunu funkciju karantina u Brodu i Šamcu.

“Preporučeno je svima da nose maske, a sljedeća stvar je podizanje nivoa za dijagnostiku i liječenje”, kazao je ministar.

 

nezavisne.com

foto: srpskainfo.com

 

Podijeli objavu