U Gradišci spriječeno krijumčarenje 55 kilograma marihuane

Na graničnom prelazu Gradiška na izlazu iz BiH spriječeno je krijumčarenje 55,4 kilograma marihuane otkrivene u teretnom vozilu crnogorskih registarskih oznaka, saopšteno je iz Granične policije.

Droga je otkrivena noćas na drugoj liniji graničnih provjera prilikom detaljne granične kontrole teretnog vozila “fijat dukato”.

Prrilikom pregleda, uz korištenje specijalističke opreme koju je Graničnoj policiji BiH donirala Vlada NJemačke, policijski službenici su u stranicama vozila obloženim drvenom oblogom, uočili nekoliko paketa oblijepljenih prozirnom folijom.

Foto: Srna

O događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su naredbama službenici Jedinice Granične policije Gradiška lišili slobode vozača, državljanina Crne Gore i pretresli vozilo.

Nakon izvršenog pretresa vozila i vaganjem, utvrđeno je da je riječ o 50 paketa ukupne težine 55 kilograma i 402 grama marihuane.

Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlašten promet drogom, državljanin Crne Gore biće predat Tužilaštvu BiH.

Direktor Granične policije Zoran Galić rekao je da je ova akcija, ali i prethodne akcije sprečavanja krijumčarenja ljudi, droge i akcizne robe nastavak aktivnosti s ciljem otkrivanja i procesuiranja krijumčara i presijecanja organizovanih kriminalnih grupa.

“Opredijeljenost Granične policije BiH je permanentna zaštita granice i borba protiv prekograničnog kriminala i ilegalnih migracija”, naveo je Galić.

Podijeli objavu