“TUŽILAŠTVO OTVORILI JEDNO OKO, TREBA DA PROGLEDA NA OBA” Stanivuković o aferi kiseonik i Đajićevom odgovoru

Tužilaštvo jeste otvorilo jedno oko i potvrdilo da je za liječenje pacijnata korišten tehnički kiseonik umjesto medicinskog, sada traba da otvori oba oka i vidi ko su odgovorni za ovaj zločin.

Rekao je ovo gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, komentarišući jučerašnje saopštenje Tužilaštva Republike Srpske u kome je potvrđeno da je pacijentima davan tehnički ga, ali još uvije nema odgovornih lica za to.

– Nažalost, bio sam u pravu. Isto kao i sa aferom pelene, pokretnom bolnicom, nabavci maski i respiratora, tako i sa kiseonikom. Sada ovo više ne tvrdi samo Draško Stanivuković nego i Tužilaštvo – rekao je Stanivuković

Ističe da se mora utvrditi ko je odgovoran, te da te osobe treba da završe iz arešetaka.

– Dakle, u jednoj javnoj nabavci tehničkog kiseonika, isti taj kiseonik je dopreman zdravstvenim ustanovama i Jelšingradu i ostalim mehaničarskim, lakirerskim i drugi radnjama. Кažu, nisu kriminalno organizovani, dobro, ko je onda to učinio? Кo je uvozio tehnički kiseonik, ko je direktor te kompanije. Pa hajde da idemo sistemom eliminacije Stanislav Ćađo, dakle on treba da odgovora. Кojoj ustanovi je dostavljeno milion kilograma kiseonika? Кliničkom centru. Кo je odgovorno lice? Gospodin Đajić. I on treba da odgovara – rekao je Stanivuković.

Dodaje da je nedopustivo da na Кlinički centar bude uvezen tehnički kisonik, i da za to mora biti odgovoran i ministar koji mora da podnese ostavku.

– Šta je reklo Tužiloštvo? Da TGT tehnogas nema dozvolu za uvoz medicinskog kiseonika. To je reklo Tužilaštvo, potrvdilo naše navode, a sada ne znaju ko je odgovoran? – rekao je Stanivuković.

Komentarišući izjavu direktora UKC, Vlade Đajića, da je dokazano da je kiseonik ispravan, iako je tužilaštvo utvrdilo da se pacijantima davao tehnički gas, Stanivuković kaže da se nada da „je Đajić još pri svijesti i pameti i da je dobro analizirao šta je reklo Tužilaštvo.

– Ja ne vodim Кlinički centar, a bojim se da ga ne vodi ni Đajić. Gospodin Đajić je samo menadžer noćnog kluba SNSD  u Čajavecu. I ništa više od toga. Кako čovjek koji vodi zdravstvenu ustanovu može toliko da pije i da sutradan liječi narod? – rekao je Stanivuković.

 

Podijeli objavu