Tubak o proslavi Dana Čelinca: “Prijatelji” plaćaju koncerte, dok Crveni krst skuplja školski pribor, a Banjaluka daje udžbenike

Načelnik Čelinca Vlado Gligorić tvrdi da opštinska administracija nije organizovala koncert povodom Dana i krsne slave opštine Čelinac, na kojem su nastupili Saša Matić, Ana Bekuta, Milica Pavlović, Ivana Selakov i Jovan Perišić.

Ova informacija odjeknula je u javnosti, jer je čudno da jedna opština nije organizator proslavu svoje slave i Dana opštine.

Ipak, prije besplatnog koncerta muzičkih izvođača, na bini se pojavilo četvoro kandidata SNSD-a na predstojećim opštim izborima koji su držali govor, pjevali i okupljene građane indirektno pozivali na glasanje što dokazuju i snimci na društvenim mrežama.

Odbornik PDP u Skupštini opštine Čelinac, Goran Tubak, pita imaju li ti prijatelji imena i tvrdi da će se na kraju godine pokazati da li je tačno da novac nije išao iz budžeta Opštine.

– Ako je koncert koštao 100.000 KM i ako su to platili, kako načelnik kaže, prijetlji opštine, postavljam pitanje zašto prijatelji opštine nisu kupili udžebenike ili skolski pribor za đake u ovoj opštini? Crveni krsti skuplja školski pribor, Banjaluka donosi udžbenike, dok navodni prijatelji Čelinca finansiraju koncerte – kaže Tubak.

On postavlja pitanje ako su koncert već platili prijatelji opštine, zašto su se na bini obraćali samo kandidati SNSD, a drugi niko nije imao priliku.

– Vrlo je moguće da je Opština dala taj novac iako načelnik tvrdi da nije. Vidjećemo na kraju godine kako je novac izašo i da li je izvučen preko nekih prijatelja  – kaže Tubak.

Podijeli objavu