Tender u toku: Uskoro izgradnja vodovodne mreže u Donjim Kolima

Radovi na rješavanju pitanja vodosnabdijevanja Donjih Kola počeće nakon što završi tenderska procedura, te bude izabran najpovoljniji ponuđač, a računamo da je realno da to bude u avgustu.

Kazao je gradski menadžer Bojan Kresojević i dodao da je tender za projekat „Voda 3“, kojim se nakon 20 godina rješava i problem mještana ovog dijela Banjaluke – otvoren do 11. avgusta.

– Realno, ukoliko ne bude smetnji može se očekivati da do kraja avgusta zaključimo ugovor i započnemo sa radovima. Inače, to je projekat koji rješava problem za vodosnabdijevanje u Donjim Kolima, ali i poboljšava snabdijevanje vodom u potkozarskim selima, proširuje mrežu u dijelu potkozarskih sela Racune, Ledenice i slično – naveo je Kresojević.

Ovom prilikom uputio je apel da se voda racionalno koristi, te da se pokaže solidarnost kako bi se očuvao sistem vodosnabdijevanja.

– S druge strane, nažalost, imamo dio pojedinaca koji namjerno nanose štetu i oštećuju cjevovode kako bi voda isticala. Mi preduzimamo mjere putem kontrolnih organa i molimo sugrađane da ukoliko primijete oštećenje cjevovoda ili odvrtanje hidranata da o tome obavijeste nadležne službe – zaključio je Kresojević.

Podijeli objavu