Sve je spremno za 11. Međunarodni plivački miting na Gradskom olimpijskom bazenu

Sve je spremno za 11. po redu Međunarodni plivački miting „Borac TeleGroup Grand Challenge“, koji će biti održan u dane vikenda, tačnije 23. i 24. jula na Gradskom olimpijskom bazenu.

Organizatori, Plivački klub „Borac“ i ove godine najavljuju spektaktl, te napominju da će se u Banjoj Luci ove godine takmičiti učesnici iz sedam zemalja.

Savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku, Mirna Savić – Banjac istala je kako je ovaj turnir od velikog značaja za grad i generalno za sport u Banjoj Luci.

-Ovo je izuzetno značajan događaj, turnir koji svake godine okupi nekoliko stotina takmičara iz različitih zemalja. Ove godine, u Banjoj Luci će se takmičiti oko 320 plivača, a učesnici dolaze iz Slovenije, Austrije, Holandije, Estonije, Ukrajine, Srbije i Bosne i Hercegovine. Ovo je sportska manifestacija od značaja za Grad i uvijek smo tu da pomognemo organizaciju ovakvog i sličnih događaja – poručila je savjetnica gradonačelnika.

Podsjećamo, tokom oba dana, koliko traje ova manifestacija, publika će imati priliku da pogleda kvalifikacione i finalne trke.

Ceremonija otvaranja planirana je u subotu, 23. jula od 16:40, dok kvalifikacije počinju već od 9.00 časova.

Finalne trke planirane su za 17.00 časova u subotu, te 16.00 časova u nedjelju.

Upravo zbog takmičenja, Gradski olimpijski bazen će biti zatvoren za rekreativce u subotu i u nedjelju.

Podijeli objavu