Sutra izbori za savjete mjesnih zajednica: Glasanje od 9.00 do 17.00 časova

Gradonačelnik Draško Stanivuković pozvao je sugrađane da iskoristite svoje pravo i sutra (nedjelja) izađu na izbore za savjete mjesnih zajednica.

– Važno je da izađete i izaberete svoje najbolje komšije u savjet mjesne zajednice, kako bismo zajedno nastavili put razvoja naše Banje Luke – poručio je gradonačelnik.

Naime, Banjalučani sutra, 20. februara biraju predstavnike u svojim mjesnim zajednicama.

Birači u okviru svojih mjesnih zajednica imaju tačno određene lokacije za glasanje, a glasati mogu od 9.00 do 17.00 časova.

– Redoslijed kandidata je ćirilični sort prezimena i imena, a ispravno ćete glasati ako obilježite najmanje jednog, a najviše onoliko kandidata koliko se bira u savjet vaše mjesne zajednice – navedeno je iz Gradske izborne komisije.

Mjesne zajednice u zavisnosti od veličine biraju po pet, sedam, devet i Starčevica kao najveća mjesna zajednica bira 11 članova savjeta mjesne zajednice.

Na svim oglasnim tabalama u mjesnim zajednicama izložene su kandidatske liste odnosno redoslijed kandidata, kao što će biti na glasačkom listiću u nedjelju.

Takođe, ove i sve druge značajne informacije o izborima za savjete mjesnih zajednica dostupne su na zvaničnoj interent stranici Grada.

Kako ispravno glasati 
Vaš glasački listić biće važeći ako u kvadratiću ispred prezimena i imena kandidata znakom X označite najmanje jednog, a najviše onoliko kandidata koliko se bira u savjet vaše mjesne zajednice.

Podijeli objavu