SUPRUŽNICI TROVALI LJUDE U piće ubacivali antipsihotik, DVIJE OSOBE UMRLE

Dvije osobe su preminule, a jedan muškarac je preživio zahvaljujući brzoj intervenciji ljekara. Policija je saopštila da su 60-godišnjak i 32-godišnjakinja od 26. februara do 28. aprila prošle godine počinili dva krivična djela teškog ubistva na štetu 81-godišnjaka i 51-godišnjaka na području opštine Plaški, tako što su iskoristili njihovu nepažnju za vrijeme boravka u ugostiteljskom objektu i u alkoholno piće im ubacili supstancu klozapin antipsihotik, usljed čega je došlo do smrti.

Osumnjičeni su počinili i krivično djelo teško ubistvo u pokušaju na štetu 61-godišnjaka, na identičan način, ali je pravovremenom intervencijom ljekara izbjegnut smrtni ishod.

Osumnjičeni su otkriveni nakon što je policija naredila ekshumaciju i obdukciju osoba koje su preminule pod čudnim okolnostima.

Muškarac (60) je uhapšsen u četvrtak, a njegova partnerka je zbog drugih krivičnih djela već bila u zatvoru, prenosi portal Index.

– Osumnjičeni muškarac je bio korisnik tih ljekova i bio je upoznat sa mogućnošću da bi alkohol i lijek mogli izazvati smrt – rekao je za RTL načelnik karlovačke Darko Bratić.

Motiv ubistava nije poznat, a policija smatra da bi motiv trebalo da bude utvrđen psihijatrijskim vještačenjem osumnjičenih.

Podijeli objavu