STIŽE VODA U BRONZANI MAJDAN Što SNSD nije urado za 20 godina, Stanivuković uradio za dvije

U Bronzanom Majdanu počela je izgradnja dovodnog cjevovoda do rezervoara Crno vrelo, u dužini od 1,1 kilometar, kao i rezervoara zapremine 320 metara kubnih.

Nakon decenija čekanja, po okončanju radova na rezervoaru, biće riješeno pitanje vodosnabdijevanja kompletnog naselja, kao i visinskih zona koje do sada nisu imale vodu. Uz sve to, po završetku radova, biće stvoreni i uslovi za razvoj mreže prema Stratinskoj.

Radove je obišao i gradonačelnik Draško Stanivuković koji je poručio da je ova gradska administracija uspjela ono što do sada niko nije – da izdvoji dva i po miliona KM da se u potpunosti riješi problem vodosnabdijevanja ovog dijela Banje Luke.

-Radimo dio po dio. Završavamo rezervoar u Melini, koji je primarni da to područje dobije vodu. Danas radimo rezervoar koji je potreban da domaćinstva u visinskim zonama dobiju vodu i radimo dovodni cjevovod do tog rezervoara. Preko 450.000 KM je vrijednost ovih radova koje danas započinjemo u Bronzanom Majdanu – istakao je gradonačelnik.

Kako je naglasio, domaćinstva na ovom području, okončanjem ovih radova, više neće imati problem sa vodosnabdijevanjem.

-Nastavljamo dalje sa gradnjom trećeg rezervoara, tako da na potezu Bronzanog Majdana i okolnih sela u potpunosti završimo vodu i da ova domaćinstva imaju bolje uslove za život – zaključio je gradonačelnik.

Miroslav Ševo iz Savjeta MZ Bronzani Majdan kazao je da se danas radi na vodovodu, o kojem se govori zadnjih desetak godina.

-Ova administracija uspjela je za samo godinu i po dana da pokrene ovaj značajan projekat. Rješavanjem ovog rezervoara biće riješeno uže područje Bronzanog Majdana sa urednim snabdijevanjem vodom. Glavni rezervoar koji se gradi na Pilipovom brdu u Melini riješiće, ne samo problem mještana Bronzanog Majdana, nego i Kmećana, Obrovca, Meline i nastaviće dalje prema Stratinskoj. Negdje oko 650 domaćinstava dobiće konstantno snabdijevanje vodom – kazao je Ševo.

U ime mještana, izrazio je zahvalnost gradskoj administraciji, ističući da se bez vode ne može živjeti.

Rok za izvođenje radova koji su danas počeli je 180 dana. Izvođač je preduzeće „Hidrokop“ Banja Luka.

Podsjećamo, Mjesna zajednica Bronzani Majdan je predviđena da se integriše u vodovodni sistem Crno vrelo.

Podijeli objavu