STANIVUKOVIĆ SE POHVALIO Za razliku od Vlade i Savjeta ministara, ja sam ispunio 90 odsto datih obećanja

Banja Luka je sada najtransparentniji grad u kojem su iskorijenjeni kriminal i korupcija u onom djelu koji  ogleda u činjenici da je kao gradonačelnik kontrolišem – rekao je gradonačelnik Draško Stanivukoviћ.
On kaže da  se to ogleda u činjenici da je budžet Banje Luke veći za 37 miliona KM, a da su rashodi u posljednjoj godini smanjeni za 10 miliona KM, dok je vraćeno 18 miliona KM duga koje je napravila SNSD vlast, te dodaje da se Banja Luka se za vrijeme njegovog mandata nije zadužila niti jednu KM.
– Oni su krali od igle do lokomotive, a mi rješavamo probleme od igle do lokomotive. Imali ste situaciju da 7 godina niko nije vidio te ljude koji protestuju u Parku Mladen Stojanović i traže svoja prava. Oni su u neposrednoj blizini  zgrade Vlade protestovali, prošli su brojni gradonačelnici i niko im nije prišao- kaže Stanivuković i dodaje da kao gradonačelnik, ali i kao čovjek nije mogao to da gleda i ne reaguje.
On podsjeća da pored toga što je rješen problem štrajkaša iz Parka, rješen je i problem 2.000 porodica zahvaljujući politici sufinansiranja privatnih vrtića, 12.000 porodica za udžbenike, olakšali smo svakodnevicu nekoliko hiljada penzionera kroz povoljniji javni prevoz.
– Nakon godinu dana sam ponosan, jer za razliku od Vlade Republike Srpske i Vijeća Ministara ja mogu da kažem da sam ispunio 90% datih obećanja, ostala još politika neradne nedjelje- kaže Stanivuković i dodaje da će se i to ubrzo naći na dnevnom redu sjednice Skupštine Grada.
Podijeli objavu