“Vrijeme je za drugačije poruke i drugačiju retoriku” Stanivuković sa njemačkom ministricom Berbok, poslao jaku poruku

Gradonačelnik Draško Stanivuković danas boravi u Sarajevu, gdje se susreo sa ministricom inostranih poslova SR Njamačke Anom Berbok.

– Samo mladim i progresivnim politikama ova zemlja može ići naprijed. Upravo takve politike doprinose miru i stabilnosti u Republici Srpskoj, Federaciji BiH, ali i cijeloj BiH. Ono što je ključno, takve politike doprinose i miru u regionu, ali i evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana, koji je uvršten u program nove njemačke Vlade. Njamačka je važan partner i jedna od najsnažnijih zemalja u Evropi – poručio je gradonačelnik.

Ističe da je upravo zbog toga razgovarao o investicijima i novim radnim mjestima koja su ključ opstanka naših naroda.

– Кoliko tome može doprinijeti Njamačka, najbolje pokazuje naša bratska Srbija, gdje je ova saradnja i te kako vidljiva. Zbog svega toga, važno je danas bilo biti na ovom susretu i poslati jednu drugačiju poruku i drugačiju retoriku u odnosu na one koje su se mogu čuti posljednjih godina i decenija u cijeloj BiH – rekao je gradonačelnik.

On je iskoristio priliku i pozvao ministricu u posjetu Banjoj Luci.

Gradonačelnik Stanivuković u Sarajevu boravi zajedno sa gradonačelnicom Sarajava, Benjaminom Кarić, gradonačelnikom Mostara, Mariom Кordićem i njemačkom delegacijom na čelu sa ministricom Berbok.

Podijeli objavu