Stanivuković: Preko 10 miliona KM izdvojeno za projekte u Adi, Debeljacima i Vrbanji

Gradonačelnik Draško Stanivuković, poručio je da Grad Banjaluka u naselje Vrbanju, Ada i Debeljaci ove godine ulaže 10 miliona KM projekata.

– U te projekte spada škola u Adi, izgradnja i obnova najznačajnijih ulica, poput Ulice Novaka Pivaševića u koj mještani dobre vijesti čekaju godinama. U Vrbanji ćemo obnoviti školu, teren, dječijeg igralište, vrtić, a ulaganja će biti u izgradnju vodovoda i kanalizacije. Saniramo klizište u Debeljacima, a biće urađena i glavna ulica u ovom naselju – rekao je gradonačelik.

On je na razgovoru sa mještanima ova tri naselja poručio da će biti sanirane mnoge ulice, ali da Grad ima i novu praksu od koje će najviše koristi imati mještani.

– Do sada je bila praksa da, kada se u nekoj ulici radi kanalizacija, asfaltira se samo onaj dio koji se prekopa i to bude poprilično ružno. Sada kada se radi kanalizacija, ide potpuno nova ulica, da bude sve uredno. Mora da gradimo novu kulturu građenja – rekao je gradonačelnik, dodaviši da se radi i bazen na Starčevici koji će pomoći i okolnim naseljima koja nemaju vodu.

Kaže da realizacija svih projekta počinje ove godine, te da će mnogi ove godine biti i završeni, dok će neki, poput škole, biti građena dvije do tri godine.

– Svi ovi projekti će potpuno da promijene dimenziju ovih naselja i olakšaju život građanima. Radujemo se što mještanima mogu da prenesem ove lijepe vijesti – rekao je gradonačelnik, te istakao da je i te kako važno izabrati dobre predstavnike mjesnih zajednica koji će zajedno sa mještanima pratiti realizaciju svih pojekata.

 

Podijeli objavu