Stanivuković POVEĆAVA PLATE zaposlenima: “15 godina sve poskupljuje, a plate iste, moramo drugačije”

Radnici Gradske uprave Banja Luka imaće veće plate, najavio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Ova odluka gradonačelnika obradovala je sve zaposlene Gradske uprave koji povećanje plate nisu imali još od 2007. godine.

– Godinama imamo situaciju da sve poskupljue samo plate ostaju iste i ne znam zašto se ranija gradska rukovodstva nisu odlučivala na taj korak. Naprotv, ranijih godina došlo je do smanjenja plata u Gradskoj upravi kroz smanjenje procenta minulog rada. Mi smo našli način da to uradimo, jer smatramo da je dužnost da na povećanje cijena svega oko nas, odgovorimo povećanjem plata radnika – rekao je gradonačelnik Stanivuković.

Pored povećanja plata u Gradskoj upravi, on je zaposlene obradovao i viješću da će doći i do povećanja plata u drugim institucijama i preduzećima Grada.

– Posvećenost radnicima je naš imperativ i važno je da se krećemo u tom pravcu. Upravo zbog toga, plan je da tokom ove godine imamo povećanje plata u dva navrata. Razgovaramo o svemu sa predsjednikom reprezentativnog sindikata Gradske uprave, a vrlo brzo ćemo obavijestiti javnost- zaključio je Stanivuković.

Gradonačelnik ističe da bi puno više mogućnosti za investicije i povećanja plata bilo da skupštinska većina po svojoj slobodnoj procjeni nije smanjivala određene prihode.

Podijeli objavu