STANIVUKOVIĆ POSLAO JAKU PORUKU IZ TREBINJA: Banjaluka je uvećala budžet za 65 miliona KM, zamislite koliko može Srpska kada se zaustavi kriminal

Uvijek je lijepo doći iz Krajine u Hercegovinu o kojoj su naši najveći ljudi govoritli na najljepši način, rekao je ovo gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, na sinoćnoj tribini u Trebinju.

Dočekan velikim aplauzom, poručio je prisutnima o patriotizmu, rodoljublju, ali i promjenama koje treba da se dese u Republici Srpskoj.

– Naš nobelovac Ivo Andrić je govorio da, kada se vrati u Hercegovinu da se lakše diše. Pjesnici su opjevali Hercegovinu i to čovjek može da posvjedoči kada dođe ovdje. Zbog toga mogu da kažem nekoliko važnih i značajnih poruka za ona vremena, koja nam slijede, a koja su u vremenima pred nama. Ni zašta drugo se čvojek tako nije borio, kao za otadžbinu, rodoljublje, čak ni za život.

Uvjeren sam da to svi ovdje osjećamo, zato smo i ovdje – rekao je Stanivuković.

On je poručio da zajedničkim sangama možemo doprinijeti promjenama vlasti i borbi za bolju Republiku Srpsku.

– Kaže poznata izreka “Hercegovina je dala Vasilija Ostroškog, Šantića i Dučića više ništa ne treba da uradi“, saglasan sam ali bih vas zamolio da još da date promjene, da promijenimo ovu vlast i onda da bude sve kako treba –  rekao je on.

Ističe da Republici Srpskoj trebaju promjene i da je Banjaluka upravo primjer kako one mogu da se dese.

– Važno je da se mi naoružamo vjerom unutar nas. Mogu da posvjedočim da se primjer promjena koji se desio u Banjaluci bio upravo takav. U to vrijeme je malo ko vjerovao, a bile su takve okolnosti, trebala je vjera iznutra, bez podrške i sivh izazova, stupica i saputanja, koji su podmetali čak i oni iz naših redova, koji su crpili hrabrost – poručio je on.

Ističe da je u Banjaluci uređeno mnogo toga, od besplatnih udžbenika, velikih ušteda, vraćanja dugova, sufinansiranja vrtića, početka gradnje njavećeg gradskog parka, borbe protv kriminala…

– Budžet Grada Banjaluke je istorijski, najveći ikada, a ovdje pričam, ne da bih se hvalio, nego da kažem šta može da se desi kada se promjene dese u Republici Srpskoj. Ako je Banjaluka za godinu i po dana uvećala budžet za 65 miliona i dostigla istorijski maksimum, 200 miliona, našim radom i borbom protiv kriminalna i korupcije i spoljnih okolnosti. Znate da je budžet Republike Srpske veći od banjalučkog za 25 puta, to znači da je za godinu i po, do dvije, iskorjenjivanje kriminala, korupcije i svih onih negativnih stvrari, vi možete da uradite ono što je dragocjeno, a to je da budžet Republike Srpske povećate za milijardu КM, u godinu, godinu i po dana – rekao je Stanivuković.

Poručio je Hercegovcima da od njih očekuje iskrenu borbu za promjenu vlasti, kao i podršku za promjene na izborima.

Podijeli objavu