Stanivuković kažnjava nerad: Obračunati penali za kašnjenje u izvođenju radova

Gradska uprava kaznila je preduzeće „Bunić kompani“ d.o.o Banja Luka zbog prekoračenja roka u izvođenju radova na rekonstrukciji lokalnih i nekategorisanih puteva po ugovoru od 3. avgusta 2021. godine.

– S obzirom na to da je došlo do kašnjenja bez opravdanog razloga, u skladu sa članom  12. Ugovora, obračunati su penali u  iznosu od 5 %, te je izvršeno umanjenje od  8.961,38 KM – precizirali su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Gradska administracija od početka mandata insistira na profesionalnom izvođenju radova.

– Firme koje se usude da loše izvode radove, moraju da budu spremne na to da će Grad odgovoriti raskidom saradnje – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković, dodajući da je do sada zbog propusta odnosno probijanja rokova ili loše izvedenih radova kažnjeno nekoliko izvođača radova.

Naveo je primjere iz prošle godine – loše odrađenog iscrtavanja saobraćajne signalizacije, zatim neblagovremenog otklanjanja kvara na semaforima na raskrsnici kod Pozorišta, nepridržavanja reda vožnje u javnom prevozu putnika, te posljednji primjer kašnjenja u izvođenju radova.

– Svi izvođači moraju da izvršavaju obaveze propisane sklopljenim ugovorima, odnosno profesionalno i svako postupanje mimo toga ne prihvatamo – zaključio je gradonačelnik.

Podijeli objavu