STANIVUKOVIĆ ISPUNIO OBEĆANJE Nema više šatora u Parku Mladen Stojanović

Nakon šest godina šatori iz Parka Mladen Stojanović konačno su uklonjeni.

Podsjećamo, gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković pronašao je način da ljudi koji godinama štrajkuju u Parku „Mladen Stojanović“ dobiju pomoć u vidu zaposlenja i smještaja, a onima koji godinama vode pravnu bitku biće omogućena i pravna pomoć, tako da će šatori u Parku postati prošlost.

-Život, borba i okolnosti naveli su ih na to od 2016. godine štrajkuju i žive pod šatorima ovdje u Parku. To je jedna ružna slika za naše društvo, Repbliku Srpsku, grad i Park. Kao gradonačelnik, to nisam mogao više da dopustim i počeao sam razgovore sa ovim ljudima da vidim šta im je to potrebno da žive kao i mi ostali i da na drugi način ostvaruju svoja prava – kazao je gradonačelnik Stanivuković.

Kako je kazao, ono što su se usaglasili jeste da im je potreban stan i da će im on u tome lično da pomogne.

-S druge strane u vezi sa zaposlenjem našli smo način i riješili to pitanje i takođe dobiće svu pravnu podršku lično od mog tima i mene. To je razlog zašto ovaj neuređeni dio Parka od danas postaje prošlost – poručio je gradonačelnik.

Prilikom današnje posjete i razgovara sa ljudima koji su štrajkovali  u Parku, zahvalio im što su mu dali šansu da bude, kako je kazao – mladi političar, mladi čovjek koji je dobio priliku da riješi ovaj problem.

-Svjestan svoje dužnosti svaki dan sebe opominjem da budem na usluzi svom narodu. Ovo je jedan od onih događaja kada shvatite zbog čega ovaj posao koji radite ima puni smisao – naglasio je on.

Kako je kazao, već danas kreće uklanjanje šatora i počinje uređenje ovog dijela Parka, gdje je u toku i obnova trim staze, klupa i korpi za otpatke.

Mićo Blažanović, Rade Grbić i Radenko Pecalj koji su od 2016. godine štrajkovali i živjeli u Parku zahvalili su gradonačelniku za podršku u vidu obezbjeđenja stambenog pitanja odnosno zaposlenja.

-Hvala ovom mladom čovjeku koji je u proteklom periodu brinuo o nama, našao u okviru svojih mogućnosti najbolje rješenje za naše probleme – istakao je Pecalj, kojem je gradonačelnik obezbijedio posao.

Podsjetio je da je u ovaj park došao da traži pravo na život i pravo na rad.

-Obraćali smo se republičkim institucijama, ali naši problemi nisu riješeni. Samo sam tražio da radim jer je firma u kojoj sam radio otišla u stečaj i za mene više nije bilo mjesta u njoj. Hvala gradonačelniku Stanivukoviću i svim ljudima dobre volje koji su nam pomagali – kazao je on.

Podijeli objavu