STANIVUKOVIĆ ISPUNIO JOŠ JEDNO OBEĆANJE Počinje subvencionisanje boravka djece u privatnim vrtićima

Gradska uprava započinje subvencionisanje privatnih predškolskih ustanova, a svi roditelji na današnjem info danu mogu da se detaljno informišu o svemu onome što podrazumijeva ovaj program koji se prvi put realizuje u Banjoj Luci.

-Upravo, u namjeri da roditelje upoznamo sa Pravilnikom o sufinansiranju troškova usluga boravka djece u privatnim predškolskim ustanovama na teritoriji našeg grada organizovali smo info dan, kojem mogu prisustvovati si zainteresovani roditelji – rekla je ovlašteni potpisnik Odjeljenja za društvene djelatnosti, Danijela Кajkut.

Info dan biće održan danas u Banskom dvoru sa početkom u 17.00 časova i kako je rekla – biće to idealna prilika da svi roditelji postave pitanja koja ih zanimaju i tako otklone eventualne nedoumice.

-Pripremljen je i obrazac zahtjeva za sufinansiranje boravka djece u privatnoj predškoslkoj ustanovi koji, uz odgovarajuću dokumentaciju, roditelji već od sutra mogu da predaju u Prijemnoj kancelariji. Naši saradnici će im i tokom info dana dijeliti ove obrasce, te će svim roditeljima biti na raspolaganju za sve dodatne informacije – poručila je ona.

Podsjećamo, budžetom Grada za ovu godinu predviđeno je 1,2 miliona КM za sufinansiranje boravka djece u privatnim predškolskim ustanovama u nastojanjima da se riješe liste čekanja mališana za smještaj u vrtić.

Realizacijom ove politike, za manje od godinu dana u Banjoj Luci uopšte ne bi bilo djece koja čekaju na svoje mjesto u vrtiću, kako glasi i sam naziv projekta “0 djece na listama čekanja za vrtić”.

Podijeli objavu