STANIVUKOVIĆ ISPUNIO JOŠ JEDNO OBEĆANJE: Đaci i studenti iz porodica 4+ imaju besplatan gradski prevoz

Gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković danas je uručio besplatne karte za javni prevoz đacima i studentima iz porodica sa četvoro i više djece, čime je Banja Luka postala prvi grad u Bosni i Hercegovni sa ovom olakšicom.

Nakon što su penzioneri dobili jeftiniji prevoz, osnovci besplatne udžbenike, došao je red i da srednjoškolci i studendi iz višečlanih porodica dobiju svoje, po prvi put, električne kartice

Gradonačelnik Draško Stanivuković sa svojim saradnicima podijelio im je danas elektronske karte, te istakao kako je ovo jedan od najradosnijih dana za Banju Luku.

– Prvi put u istoriji našeg grada se dešava nešto ovakvo. Smatramo da je to jedna od najvažnijih odluka koje smo donijeli, a koju su mnogi osporavali. Javni prevoz postaje besplatan za jednu od najznačajnih kategorija stanovništva, a to su porodice sa četvoro i više djece – poručio je gradonačelnik.

Dodao je kako je ovo jedna od najbitnijih politika koje Grad Banja Luka sprovodi.

-Podržavamo porodilje, sufinansiraćemo privatne vrtiće. Sa druge strane, kada upišete osnovnu školu udžbenici su besplatni, a za sve srednjoškolce i studente iz porodica sa četvoro i više djece obezbijedili smo besplatan javni prevoz – rekao je gradonačelnik Stanivuković.

Pored svega ovoga, Grad izdvaja više od 10 miliona КM kao podršku porodici.

-To se ogleda kroz stipendije, besplatan javni prevoz, besplatne udžbenike i slično, a porodicama se sve to odražava na uštede u kućnom budžetu. Ovo je početak sprovođenja svih naših politika. Za nekoliko dana ćemo organizovati i podjelu karata za penzionere – rekao je gradonačelnik.

Poručio je kako je ovo istorijska godina, te da će gradska administracija ovako da radi i u budućnosti.

– Sve ovo su pozitivne mjere koje će pomoći našim porodicama. Ponavljam, svako dijete iz porodice sa četvoro i više djece ne mora da bude registrovano u Udruženju „4+“ kako bi bilo obuhvaćeno besplatnim javnim prevozom. Dovoljno je samo da se prijave i da ostvare ovu pogodnost – zaključo je on.

Dodao je kako ovo nikada nije bila predizbrna priča, jer su odluku o besplatnom javnom prevozu nakadno donijeli.

– Shvatili smo koliko je to bitno za porodicu – zaključio je gradonačelnik.

Učenica Ekonomske škole Anastasija Janković putuje iz Česme svaki dan na nastavku, te je poručila kako je svim učenicima i studentima ovo izuzetno značajno, baš kao i njihovim porodicama.

 

Podijeli objavu