Šta se čekalo: Dodik se nakon osam godina sjetio mosta u Česmi

Srpski član predsjedništva BiH, Milorad Dodik, uputio je apel Gradu Banjaluka da što prije riješe imovinsko – pravne odnose kako bi u što kraćem roku počela izgradnja novog mosta u naselju Česma.

Dodik je danas sa predstavnicima JP “ Putevi RS” posjetio ovo naselje, tačnije lokaciju na kojoj je bio stari viseći most koji je srušen u poplavama u maju 2014. godine.

– Mi smo obezbijedili pet miliona KM za izgradnju mosta, ali čekamo da se riješe imovinsko – pravni odnosi i da se napravi revidirani projekat. Taj dio posla još nije završen. Mi smo spremni da raspišemo tender, ali to ne možemo učiniti dok se ne riješe imovinsko pravni odnosi. Apelujem da Grad Banjaluka uvaži interese ljudi koji ovdje žive i da im se isplati adekvatna suma za njihovu imovinu – rekao je Dodik,

Podsjećamo, most u Česmi uništen je u poplavama 2014. godine, a mještani već osam godina mole za njegovu izgradnju. Iako je most trebao biti davno izgrađen, procedru i razgovor o njegovoj gradnji pokrenuo gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković u aprilu prošle godine, kada je sa predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem razgovarao o donaciji sredstava.

Kako saznajemo, u Česmi vlada veliko nezadovoljstvo zbog osmogodišnjeg čekanja izgradnje mosta, zbog čega su ogorčeni i na današnju posjetu, jer je svih sedam od osam godina koliko čekaju most vlast i na gradskom i republičkom noviu imao upravo SNSD.

Podijeli objavu