Srdačno dočekan i ugošćen: Stanivuković posjetio nekoliko porodica povodom Ramazanskog bajrama (VIDEO)

Povodom Ramazanskog bajrama, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković sastao se sa muftijom banjalučkim Nusretom ef. Abdibegovićem.

Iskreno sam srećan što sam danas ovdje sa našim prijateljima Bošnjacima u Banjaluci da podijelim sa njima sreću i radost ovog veoma važnog praznika, za koji su se naši prijatelji pripremali postom i molitvom. A svi mi znamo da ko ljubi Boga, ljubi bližnjega svog, a bližnji su svi oni sa kojim živite, dijelite svakodnevicu, sa kojima ste u istom komšiluku, u istom gradu i zemlji – kazao je gradonačelnik.

Kako je istakao – svakako dijelimo svakodnevicu i sudbinu, te treba da dijelimo i budućnost, što je jedna univerzalna poruka.

2D461D9D 5241 44E0 B2F3 A974DD393C2D

– Od srca im želim srećan praznik, da ga proslave sa onima koji su im najdraži, u svom gradu sa svojom porodicom i prijateljima, u zdravlju, sreći i blagostanju – kazao je gradonačelnik, koji je posjetio i Ferhat-pašinu džamiju i razgovarao sa vjernicima.

Dodao je da želi da sve praznike i svetinje poštujemo, jer svaka svetinja je sveta i pripada nekome i to mora da poštujemo.

– Važna poruka jeste da Banjaluka pripada svima nama, svakom čovjeku bez obzira na to kako se on zvao, kako se prezivao i u koju svetinju išao. Zato mi je drago da sam danas ovdje, da osjećam sreću ovog lijepog praznika i da sve prazinke zajedno proslavljamo, to je suština – poručio je gradonačelnik.

U okviru Ramazanskog bajrama, nakon posjete Muftijstvu banjalučkom, gradonačelnik Stanivuković obišao je i nekoliko banjalučkih porodica koje obilježavaju ovaj praznik.

Tako se gradonačelnik sa saradnicima pridružio proslavi Bajrama u nekoliko banjalučkih porodica, gdje je srdačno dočekan i ugošćen, kažu iz Gradske uprave.

Dodaju da je uz zahvalnost dobrim domaćinima na gostoprimstvu i ugodnom druženju, ovom prilikom uputio iskrene čestitke svim sugrađanima koji proslavljaju ovaj praznik, uz želje da ga proslave u zdravlju, sreći i blagostanju.

Kako je sve izgledalo video pogledajte OVDJE.

Podijeli objavu