SRAMOTNO: Kladionice ucjenjuju zaposlene da potpišu neplaćeno odsustvo u vrijeme krize? (VIDEO)

I u ovim teškim vremenima pojedini poslodavci donose odluke koje štete radnicima, a radi se o lancu kladionica Bet Live, koja je svim radnicima poručila da su dužni potpisati Zahtjev za neplaćeni dopust, tvrdi ovo poslanik u NSRS Draško Stanivuković (PDP).

U video klipu koji je objavio na društvenim mrežama Stanivuković tvrdi da je svaki radnik ovih firmi dobio papir na kojem treba da potpiše zahtjev za neplaćeno odsustvo i da za zamrzne radno-pravni status do okončanja pandemije. Ukoliko to ne učine radnici, poslodavac će posegnuti za radikalnijim mjerama u vidu otkaza ugovora o radu.

– Kako da radnik preživi ako ne primi platu, a kako da poslodavac isplati plate ako ne radi. Zato Vladine mjere trebaju biti juče! Sufinansiranje plata radnika do 80% u djelatnostima čiji je rad bio zabranjen ili bar isplaćivanje minimalne plate, oslobođene plaćanja poreza i doprinosa kao i oslobađanje plaćanja republičkih i komunalnih taksi u periodu u kojem traje kriza, predlaže Stanivuković.

Kladionice poruka bl 24

On dodaje da je neophodno da i domaćinstva plaćaju režije po jeftinijoj tarifi jer, kako kaže, svih ovih godina građani plaćaju poreze, doprinose i akcize kojih je trebalo biti dovoljno akumulirano kako bi sada naša ekonomija opstala bez većih posljedica.

Redakcija portala banjaluka-24.com je u posjedu poruke koju je navodno poslala kladionica BetLive.

Kroje maske 3

Izvor: Banjaluka-24.com

Podijeli objavu