SPEKTAKL U CENTRU BANJALUKA Obilježavanje praznika Duhovi: Gradonačelnik učesnik velikog defilea kočija

U centru Banje Luke danas će, povodom obilježavanja velikog pravoslavnog praznika Duhovi, prodefileovati nekolicana kočija i konjanika, kako nalažu tradicija i običaji, ali i praznovanje ovog velikog praznika.

U velikom defileu, koji će se kretati od tvrđave Kastel pa sve do samog centra grada, učestvovaće i gradonačelnik Draško Stanivuković.

Cilj gradske administracije jeste da, obilježavanjem ovog praznika, koji se praznuje upupno tri dana, na ulice grada na Vrbasu vrati tradiciju i običaje, koja je nekada bila sastavni dio našeg grada, a koja je prekinuta u toku Drugog svjetskog rata.

Želja i cilj jeste da se obnavnjanjem ovog tradicionalnog defilea ožive pomalo i zaboravljeni običaji, te da se kroz kulturno – umjetnički program, koji je pripremljen za današnji dan, Grad Banja Luka obilježi na dostojanstven način ovaj veliki praznik.

Defile kočija i konjanika počinje u 19.00 časova, a kretaće se od parkinga kod tvrđave Kastel centrom grada, sve do Hrama Hrista Spasitelja, gdje će biti upriličen zanimljiv kulturno – umjetnički program za sve uzraste.

Podijeli objavu