Socijalistička partija osudila odbijanje privremene mjere i najavila žalbu

Socijalistička partija (SP) osudila je odbijanje privremene mjere obezbjeđenja kojom bi se zabranilo korištenja imena takozvanog “SPS-a” do konačne presude suda u Bijeljini i ujedno najavila ulaganje žalbe na ovu odluku bijeljinskom Okružnom sudu.

– Ovakva odluka suda u Bijeljini, bez ijednog ročišta, što je rijetkost u sudskoj praksi, da se nazivom jedne političke partije može nesmetano koristiti neka druga, omogućeno je osnivanje novih političkih partija u Srpskoj koje bi zloupotrebljavale imena postojećih – saopšteno je iz SP.

Ova partija navodi da samim tim ne bi trebalo da čudi osnivanje partija pod imenom: SNSD Srpske, DNS Srpske, itd, te nesmetano funkcionisanje tih partija pod tim nazivom sve dok se suđenje po tužbi, koje može trajati više godina, ne završi.

– Iako je očigledno da je i u ovom slučaju izborni zakon povrijeđen, sud nije spriječio korištenje i zloupotrebu već postojećeg imena Socijalističke partije do konačne odluke. SP je uvjerena da će konačna odluka suda biti na strani pravde i prava i da će sud u svojoj presudi odbiti registrovanje takozvanog “SPS-a” koji direktno zloupotrebljava ime Socijalističke partije – naglašeno je u saopštenju.

Socijalisti napominju da bi se u suprotnom moglo desiti da već sutra bude registrovana još jedna Socijalistička partija Srpske i tako svi birači budu dovedeni u višestruku zabludu.

(Srpskainfo)

Podijeli objavu