SNSD NE BIRA SREDSTVA Sabotiraju vodosnadbijvanje u selima da bi krivili Stanivukovića za nestašicu

Članovi mjesnih zajednica koji su u SNSD opstruišu vodosnabdijevanje u selima širom Banjaluke, te iako problemi traju preko 20 godina, pokušavaju da ih predstave kao novonastale.

– Imaju nalog od kvazirirektora UKC da u svim naseljima prave bune, iako nema razloga za to, jer Grad sve probleme preuzima na sebe i rješava ih. Kratkoročno rješavamo problem dovoženjem cisterni, a dugoročno pravimo vodovode – kaže gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Kada je vodosnadbijavanje u pitanju, on ističe da imaju problema i na terenu, jer pojedini predsjednici MZ opstruišu dovoz vode i ne usmjeravaju kojim mještanima je vode potrebna.

– Imate kuće i domaćinstva koji treba da dobiju vodu i način kako se to radi, a oni rade sve kontra toga i odu i kažu ljudima da nemaju vodu. Nemaju vodu 30 godina, ali danas im dolazi preko 20 cisterni sedmično, za vrijeme SNSD nisu dobijali nijednu. To je bio slučaj u Donjim Kolima. Tamo radimo i vodovod, put, kanalizaciju, ulažemo 3 miliona što nije uloženo nikada – rekao je on, prenosi BN.

Problemi sa vodom u gradu na Vrbasu traju decenijama, a proteklih godina konačno su počeli da se rješavaju, međutim ima još da se radi.

S obzirom na to da je za pojedine partije poput banjalučkog SNSD predizborna kampanja već odavno počela, ne biraju teme kojima će “napadati” gradonačelnika. U vrijeme vrućina, koriste temu neštašice vode.

Najbolji primjer su Donja Kola, u kome predsjednik MZ tvrdi da nikada nije bilo ovako, da je selo zapušteko kao nikada, ali mještani ipak kažu da nije tako. Pokazalo se to na protestima ispred Gradske uprave, kada su mještani ušli da razgovaraju sa gradonačelnikom i demantovali tvrdnje koje predsjednik ove MZ danima plasira u medijima.

Sada je na redu Potkozarje, gdje su aktivisti SNSD dočekali gradonačelnika koji je došao da riješi problem i počeli da ga napadaju.

 

Podijeli objavu