Skupština okončala rad: Usvojeno više regulacionih planova, odluka o prodaji građevinske parcele u Ramićima

Skupština grada Banje Luke usvojila je na današnjoj sjednici više regulacionih planova, odluka o produženju perioda zakupa pod posebnim uslovima, te odluku o prodaji građevinske parcele u Poslovnoj zoni „Ramići“.

Izvještaj o realizaciji prošlogodišnjeg programa uređenja građevinskog zemljišta Odjeljenja za saobraćaj i puteve nije dobio potrebnu većinu glasova odbornika, dok je izvještaj o realizaciji programa zajedničke komunalne potršnje istog odjeljenja dobio „zeleno svjetlo“.

Komentarišući izvještaj o projektima iz oblasti saobraćaja za prošlu godinu, gradonačelnik Draško Stanivuković kazao je da pojedini planirani projekti za koje su rezervisana sredstva u 2021. godini nisu završeni iz objektivnih razloga koji nisu do Grada.

Kao primjer naveo je izgradnju pružnih prelaza, za koje je Grad rezervisao sredstva i uradio sve potrebno sa svoje strane.

– Kada u izvještaju stoji rezervisano to znači da su sredstva namijenjena za taj projekat i da je neka od faza tog projekta u toku. Kada je riječ konkretno o pružnim prelazima, sredstva su rezervisana prošle godine i sa strane Grada je posao završen, a projekat i sve drugo treba da rade Željeznice Republike Srpske – kazao je on.

Predsjednik Skupštine grada Banje Luke Mladen Ilić kazao je da su na ovoj sjednici razmatrali uglavnom redovne stvari za funkcionisanje grada, poput regulacionih planova, davanja prostora u zakup pod posebnim uslovima, određenih izvještaja i slično.

-Do ljetne pauze planirali smo još dvije sjednice, nakon čega će Skupština ići na dužu pauzu jer je takva praksa bila i ranije u izbornoj godini. Skupštinski kolegijum će u petak odrediti datum junske sjednice i održaćemo još jednu sjednicu do polovine jula – naveo je Ilić.

On je pozvao odbornike da se maksimalno angažuju kako bi se što više pitanja riješilo na naredna dva zasjedanja.

„Zeleno svjetlo“ danas su dobili i izvještaj o realizaciji programa rada zimske službe za 2021/2022. godinu, kao i program rada ove slućbe za 2022/2023. godinu, te informacija o stanju i razvoju turizma na području Banje Luke za prošlu godinu.

Skupština Grada danas je imenovala Irenu Joldžić za direktora JU Centar za socijalni rad Banja Luka.

Podijeli objavu