Sjednica Skupštine grada prekinuta, skupštinska većina i dalje odbija raspravljati o novim investicijama

Zasjedanje Skupštine grada grada je prekinuto, a javnost će blagovremeno biti obavještena kada će rad gradskog parlamenta biti nastavljen, poručio je predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić.

Utoku današnjeg zasjedanja je usvojen dnevni red bez tačaka koje su ranije povučene, zato što nisu dobile zeleno svjetlo nadležnih komisija. Tako da na dnevnom redu nisu bili programi koji definišu koji projekti će biti realizovani ove godine u Banjaluci kada je u pitanje ulaganje u komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu, prodaja hale u poslovnoj zoni Ramići te regulacioni plan koji bi omogućio izgradnju novog parka.

Dio dnevnog reda nisu bile ni tačke koje se odnose na imenovanje upravnih odbora za pet ustanova i preduzeća. Njih je sa dnevnog reda povukao gradonačelnik Stanivuković.

Odbornici su se izjasnili o prvih nekoliko tačaka, dok o ostalim nisu mogli raspravaljti zato što je njihov predlagač bio gradonačelnik Draško Stanivuković, a on nije bio prisutan.

Odbornici nisu prihvatili odluku o prestanaku mandata za odbornika PDP Ivana Begića i isto tako oborena je odluka kojom je trebao biti konstatovan mandat njegove zamjene Nemanje Kondića.

Između ostalih usvojena tačka kojom se imenuje direktor Turističke organizacije Banjaluka.

Srpskanfo

Podijeli objavu