Sastanak Visokog savjeta Stanivukovića: Već vidljivi prvi rezultati

Gradonačelnik Draško Stanivuković održao je radni sastanak sa članovima Visokog savjeta, na kojem su zajedno sagledali mnoštvo realizovanih aktivnosti, a iskoristili su i priliku da razgovaraju o svim planovima za naredni period.

Kako je rekao gradonačelnik, svi zajedno su pred sebe postavili zadatak da iza njih ostanu djela i da se konkretno vidi sve ono na čemu ova gradska administracija radi.

– Ovo je samo početak. Već smo kao rezultat našeg zajedničkog rada dobili i prvu predstavu o Banjoj Luci. Uz sve to, naš grad će uskoro dobiti i strategiju demografskog razvoja grada, što je ključno u ovim vremenima. Dobićemo i urbanistički plan – rekao je gradonačelnik.

Poručio je kako Banja Luka posebnu važnost daje i sportu.

– Tako će vaterpolo i plivanje biti sastavni dio takmičenja mladih ljudi u školama – dodao je on.

Uz sve to, rekao je gradonačelnik Stanivuković, Banja Luka ima plan da radi i prvu enciklopediju.

– Ona će biti značajna kao sastavni simbol grada, koja će da predstavi sve ono što je Banja Luka. Moram da spomenem i da radimo na našoj izdavačkoj politici. Uz sve to, fokus nam je i turizam. Želimo da kuću Milanovića pretvorimo u prvi gradski muzej, ali to je ambiciozan projekat – dodao je on.

Poručio je kako je cilj da Kastel bude javna ustanova, što će biti nešto potpuno novo u oblasti kulture i turizma.

-Dakle, kad god imamo neke uslove, mi radimo. Sa ovim ljudima ja razgovaram i pored ovog formalnog sastanaka savjeta, zahvalan sam im na svemu – zaključio je gradonačelnik.

Savjetnica gradonačelnika Mirna Savić – Banjac rekla je kako je izuzetno zadovoljna tokovima dosadašnje saradnje.

-Već sada imamo vrlo konkretne i mjerljive efekte svega onoga što smo postigli u proteklom periodu.  Postavljamo smjernice svega onog šta ćemo raditi i u budućnosti. Ovaj savjet je prvo ovakvo tijelo i interesantno je da upravo svako iz svoje oblasti i iz svog djelovanja daje izuzetno velik doprinos. Radimo na strategiji demografskog razvoja, na brendiranju grada, projektu školskog sporta i slično – rekla je ona.

Član Visokog savjeta gradonačelnika Nataša Tešanović, koja je iz svijeta medija i komunikacije rekla je da sve što Savjet radi nije mrtvo slovo na papiru.

-Vjerujem da se naši pomaci vidi, te da je saradnja koju imamo sa gradonačelnikom donijela vidljive rezultate. Želimo da brendiramo grad, jer želimo da pokažemo da je Banja Luka više od grada koji ima dobre ćevape ili prelijepu rijeku Vrbas. Banja Luka je mnogo više od toga – rekla je ona.

Proslavljeni vaterpolista Dejan Savić rekao je da je ovo još jedan uspješan sastanak sa gradonačelnikom i njegovim timom, te da već sada ima mnogo urađenih stvari i izuzetnih prijedloga.

– Iz mog domena, koji se tiče školskog sporta, mogu da kažem da smo imali uspješnu saradnju i želim da kažem da sport treba da bude predstavljen i djeci i roditeljima. Grad Banja Luka ima potencijala koji se ogleda ne samo kroz škole sporta, nego i kroz školska takmičenja – rekao je Savić.

Podsjećamo, u novembru mjesecu prošle godine i zvanično je predstavljen Visoki savjet gradonačelnika, koji je sačinjen od izuzetno značajnih imena –  od sportista, doktora, kompozitora, demografa, profesora i slično.

Podijeli objavu