RODITELJI KONAČNO DOČEKALI Preko 900 zahtjeva pristiglo za sufinansiranje boravka u privatnim vrtićima

Preko 900 roditelja već je predalo zahtjev za sufinansiranje troškova usluge boravka djece u privatnim vrtićima, programa koji Grad Banja Luka realizuje prvi put.

Za ovaj vid podrške Grada roditeljima budžetom je predviđeno 1,2 miliona KM, a pojedinačna subvencija iznosi 60 KM po djetetu.

U Odjeljenju za društvene djelatnosti potvrdili su da se zaprimljeni zahtjevi odmah obrađuju, odnosno provjerava se ispunjenost uslova i izrađuju rješenja koja će biti uručena podnosiocima zahtjeva.

Uplate roditeljima ići će početkom mjeseca za prethodni mjesec. Kada se roditeljima odobri zahtjev za sufinansiranje, to će važiti sve dok ne dođe do neke promjene odnosno do prestanka boravka djeteta u privatnoj predškolskoj ustanovi, o čemu će Gradsku upravu obavijestiti predškolska ustanova.

Naime, predaja zahtjeva za isplatu novčane podrške počela je polovinom aprila, a roditelji zahtjev mogu predati u Gradskoj upravi – u Prijemnoj kancelariji (soba 16) šalter 1 ili 2.

Uz popunjen zahtjev, koji roditelji mogu preuzeti ispred Prijemne kancelarije ili sa sajta Grada, potrebno je priložiti sljedeću dokumentaciju:

  • Uvjerenje o prebivalištu za podnosioca zahtjeva;
  • Kopija kartice tekućeg računa;
  • Potvrda da dijete ne može da se upiše pripadajućem vrtiću po mjestu stanovanja u JU „Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ iz razloga nedovoljnog kapaciteta;
  • Ugovor sa privatnom predškolskom ustanovom sa teritorije grada Banje Luke.
Podijeli objavu