RESTRIKTIVNE MJERE Od danas ne radi gradska tržnica, katanac ostaje i na VELEDROGERIJAMA

U Banjaluci je od danas zabranjen rad gradske tržnice a i dalje je na snazi zabrana rada za veledrogerije, potvrdio je to gradonačelnik Igor Radojičić nakon današnje sjednice gradskog  Štaba za vanredne situacije

-Bilo je nedoumica oko pojedinih republičkih i gradskih mjera. Pravilo je da su restriktivnije mjere bilo kojeg nivoa  na snazi. To znači da ako  je republički štab donio mjere koje su restriktivnije u odnosu na mjere koje je donio Grad one se primjenjuju i po tom osnovu od jutros pijace ne mogu da rade. Pijace su po ranijim oldukama grada mogle raditi, ali zbog odluke sa republičkog nivoa one sada više ne mogu da rade i mi ćemo sada pratiti da se ta mjera sporovodi – objasnio je on.

Kazao je da je isto tako za pojedine djelatnosti republički štab  omogućio rad ali da po gradskim naredbama to nije dozvoljeno .

-Sve  naredbe koje je do sada donio Grad u kojima je navedeno da određene trgovine  ne mogu da rade, njima i dalje nije dozvoljen rad. Tako da veledrogerije  i slične trgovine ne mogu da rade. Zabrana je i dalje na snazi, jer je gradska naredba restriktvinija od republičke – naveo je Radojičić.

Napomenuo je da je Štab korigovao  ranije mjere koje su usklađene sa republičkim naredbama.

– Skraćeno je radno vrijeme pekara i dragstora do 18 časova jer policijski čas počinje u 20 časova. Sada je univerzalno pravilo da svi oni koji mogu da rade imaju radno vrijeme do 18 časova. U skladu sa tim u gradsko prevozu su ukinuti svi zadnji polasci i svi polasci autobusa se moraju relizovati prije početka policijskog časa. Sve ostale linije se ukidaju – istakao je on.

(Srpskainfo)

Podijeli objavu