PROJEKAT ,,VRBAS PONOVO PITAK” Stanivuković Banjaluci poklanja dva dajak čamca

Najmlađi parlamentarac u Srpskoj Draško Stanivuković poklonio je dva dajak čamca  Dajak klubu Banjaluka.

Stanivuković kaže da će svi koji budu htjeli da se provozaju rijekom Vrbas u ovom simbolu našeg grada , ovim čamcima to moći da urade, jer će biti na raspolaganju svim građanima.

– Gradonačelnik i Gradska uprava su potpuno zapostavili dajak čamac i rijeku Vrbas. Pune 4 godine i dalje smo bez dajak pristaništa, radionice za dajak čamce, kao i skladišta za iste što je nužno ako želimo da se ovaj sport, ova turistička ponuda, a prije svega dajak kao simbol grada dalje razvija. ,,Vrbas ponovo pitak” kao jedan od naših ključnih prioriteta u gradu koji podrazumijeva izgradnju kolektora kako rijeka ne bi bila ono što danas jeste, a to je otvorena kanalizacija, priča Stanivuković.

Dodaje da ovaj projekat isto tako podrazumijeva izgradnju dajak pristaništa, muzeja, radionice i skladišta za dajak čamce, kao i trajno zapošljavanje nekoliko osoba koji bi o svemu ovom vodili računa.

Stanivuković se zahvalio braći Zamolo, Andreju i Dariu koji svih ovih godina i decenija uz porodičnu tradiciju još od njihovog dede izrađuju dajak čamce, pa tako i ova dva nova dajak čamca koja će krasiti naš Vrbas.

Podijeli objavu