Povodom Osmog marta: Izložba „Šta je nama naša borba dala“ u Staklencu

Izložba Jelene Medić „Šta je nama naša borba dala“ jedna je u nizu aktivnosti koje će biti organizovane u našem gradu povodom obilježavanja Osmog marta – Međunarodnog dana žena.

U saradnji sa Gradom Banja Luka, ovog puta Muzički paviljon „Staklenac“ poslužiće kao galerijski prostor za izložbu ove afirmisane banjalučke umjetnice, a građani će ovu foto-instalaciju moći da pogledaju u periodu od 8. do 26. marta.

– U osmomartovskom uličnom miljeu biće postavljeni portreti sportistkinje Gorice Bilak-Moconja koji imaju za cilj da otvore pitanja negativnih posljedica ženske revolucije, ne pokušavajući ni na koji način da umanje njene pozitivne tekovine. Možda je ponovo vrijeme da ženska priroda zauzme ravnopravan tretman u životu žena s njihovim pravima – poručila je Jelena Medić.

Izlaganje u javnom prostoru ova afirmisana banjalučka umjetnica i produkcija Vizart nastavljaju nakon veoma uspješne izložbe fotografija “Budni”, koja je bila postavljena na 116 bilborda širom BiH.

Pored izložbe u toku mjeseca marta očekuje vas i niz drugih aktivnosti poput Osmomartovskog marša, panel diskusija na temu radnih prava i diskriminacije žena u oblasti rada, a posebna pažnja biće posvećena zdravlju žena.

Cilj je da se, umjesto dosadašnjeg jednodnevnog obilježavanja Osmog marta, cijeli mart posveti pravima žena, ženskom zdravlju i borbi žena za bolji položaj u društvu.

Podijeli objavu