PORAZNO Skupštinska većina i dalje protiv prihoda, parka i novih radnih mjesta

Od ukupno pet tačaka koje su trebale da se nađu na predloženom dnevnom redu sutrašnje pete vanredne sjednice Skupštine, odbornici će ipak raspravljati samo o javnom prevozu.

Naime, skupštinske komisije odbile su investicije u Ramićima, porez na nepokretnosti, te po ko zna koji put nije prošla ni tačka koja se tiče izmjene regulacionog plana za izgradnju najvećeg gradskog parka.

Prijedlog rješenja o imenovanju Komisije za prodaju nepokretnosti proivodne hale u Poslovnoj zoni „Ramići – Banjaluka“ javnim nadmetanjen – licitacijom nije prošla komisiju, te se tako ni ovaj put odbornici neće raspravljati o ulaganjima u Banju Luku.

Upravo tačka koja se tiče prodaje hale u Poslovnoj zoni „Ramići“ je od javnog interesa, jer bi kroz nekoliko godina u proizvodnom pogonu trebalo da bude zaposleno preko 250 ljudi.

Sa druge strane, gradonačelnik Draško Stanivuković na posebnu sjednicu ponovo je vratio tačku koja se tiče poreza na nepokretnosti, ali ni ona nije prošla komisiju za budžet i finansije, iako bi to značilo dodatnih milion KM za sportske organizacije, te pola miliona KM za rješavanje problema sa kojima se suočavaju prevoznici.

Tako će se na predloženom dnevnom redu pete sjednice Skupštine grada pred odbornicima naći Prijedlog odluke o subvencijama u javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika na području grada Banja Luke, te Prijedlog odluke o subvencijama troškova davaocima usluga u javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika na području grada Banja Luka.

Podijeli objavu