Policajac prijavljen unutrašnjoj kontroli zbog prijetnji djeci

Nakon snimka na kojem se čuje kako policajac prijeti nekolicini mladića bacanjem u rijeku, batinama i nakon što je maloljetnik dobio nekoliko udaraca oglasili su se i u banjalučkoj Policijskoj upravi.

Roditelji pitaju zar je to način da se postupa prema bilo kome, a naročito prema maloljetnicima.

Mladići koji su u subotu bili na izletištu kod rijeke Suturlije u Banjaluci svjedoče da ih je jedan policajac koji je došao u patroli maltretirao, da im je prijetio a da je jednog maloljetnika udario više puta.

U patroli su bila dva policajca a jedan, mlađi, bio je izrazito agresivan kažu. Kažu i da su svjesni da su pogriješili što su otišli na obalu rijeke i pored zabrane okupljanja ali da nisu zaslužili da budu maltretirani, da im se prijeti i da dobiju batine.

Sve je u javnost dospjelo zahvaljujući audio snimku koji je sačinio jedan od mladića. Maloljetnik na koga je policajac fizički nasrnuo kaže da ničim nije izazvao takvo ponašanje policajca jer su svi bez pogovora poslušali šta je od njih traženo.

Majka maloljetnog mladića Milkica, kaže da je šokirana. Svjedoči i da roditelji nisu obaviješteni o cijelom slučaju već su saznali tek sutradan kada su im djeca ispričala. Osuđuju neprofesionalno ponašanje policajca.

U policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su da su na osnovu audio snimka dostavili podnesak Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti protiv policijskog službenika.

Mladići koje je maltretirao policajac kažu da ima nekoliko svjedoka čitave situacije kao i da je izbjegut gori scenario po njih zahvaljujući drugom policajcu koji se ponašao profesionalno.

BN TV

Podijeli objavu