POLA MILIONA ULOŽENO Dragočaj konačno dobio ambulantu

Na zadovoljstvo više hiljada stanovnika Dragočaja, Ramića, Prijakovaca i okolnih mjesta, završena je izgradnja nove ambulante porodične medicine, koju će u narednom periodu Dom zdravlja opremiti i staviti u funkciju.

Kako je poručio gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je sa saradnicima i predstavnicima Doma zdravlja Banja Luka obišao novoizgrađenu ambulantu, Grad je završio ovaj objekat sa neophodnom infrastrukturom, za šta je izdvojeno oko pola miliona KM.

-Završen je prostor ambulante porodične medicine, u kojem će biti smještena četiri tima, laboratorija, prostor za intervencije, a razmišljamo da ovdje bude otvorena i stomatološka ordinacija. Objekat sada predajemo na upotrebu Domu zdravlja, koji je dužan dalje da ga opremi prema propisanim standardima i da u što kraćem vremenskom periodu ambulanta bude u službi svim građanima – kazao je gradonačelnik.

Dakle, kako je kazao – nova ambulanta sadržavaće sve ono što je potrebno za više od pet hiljada stanovnika Dragočaja, Ramića, Prijakovaca i okolnih mjesta koji ovdje mogu da dobiju primarnu zdravstvenu zaštitu.

-U Dragočaju smo završili i moderno dječije igralište u krugu škole, koje su mještani čekali decenijama, uradili smo i više putnih pravaca, javne rasvjete…Radimo i značajan projekat vode za više od stotinu domaćinstava i vrijednost tog projekta približava se iznosu od milon KM. Dakle, Dragočaj ima svoju ambulantu, dječija igrališta, puteve – naglasio je gradonačelnik.

Samo u proteklu godinu i po, kako je kazao –  u Dragočaj je uloženo preko milion KM, zajedno sa ambulantom.

Gradski menadžer Bojan Kresojević kazao je da su sredstva za ambulantu obezbijeđena rebalansom budžeta.

-Bili smo istrajni i u rebalansu budžeta koji je usvojen 8. decembra prošle godine uspjeli smo obezbijediti sredstva za izgradnju ove ambulante. Zahvaljujući tome, danas imamo spreman objekat kojeg predajemo Domu zdravlja da ga opreme i puste u upotrebu – kazao je Kresojević.

Zahvalio je izvođaču radova što je uložio znatne napore da što prije mještani Dragočaja dobiju ono što čekaju godinama.

Jedan od mještana ovog dijela Banje Luke, Ranko Đukić kazao je da je ova gradska amdinistracija uspjela da riješi jedno od najvažnijih pitanja mještana – sagradi ambulantu, na čemu je izrazio veliku zahvalnost gradonačelniku.

Izvođač radova je preduzeće „Tekton“ d.o.o. Banja Luka.

Podijeli objavu