PODRŽIMO NIKOLINU! Banjalučanka se večeras bori u finalu Zvezda Granda

Banjalučanka Nikolina Đekanović je u finalu najvećeg regionalnog takmičenja u pjevanju – Zvezde Granda.

Na samom početku takmičenja, očerala je publiku i pokazala svoj talenat, a mi vam donosimo nekoliko informacija o njoj koje možda niste znali.

Nikolina Đekanović je rođena 1999. godine. Do završetka osnovne škole živijela je u Tesliću u porodici muzičara; oca koji svira gitaru i djeda, pjevača u teslićkom rok bendu. Njen muziki talenat je rano otkriven, a onda njegovan.

Uporedo s redovnom osnovnom školom pohađa nižu muzičku školu, odsjek klavira, te svoj grad predstavlja na raznim muzičkim festivalima, među kojima i Đurđevdanski festival 2009. godine, na kojem izvodi pjesmu “Nek se rode vrate” koja kasnije postaje himna manifestacije “Konferencija beba”.

Nakon završetka osnovne škole Nikolina, s porodicom, preseljava u Banjaluku kako bi mogla da nastavi školovanje. Upisuje Srednju muzičku školu “Vlado Milošević” u Banjoj Luci, završava je odličnim uspjehom. Pored redovnog obrazovanja bila je aktivna članica banjolučkog hora “Jedinstvo” i Etno grupe “Trag” s kojima je imala niz javnih nastupa. Danas je na završnoj godini Muzičke akademije, odsjek Muzička teorija i pedagogija.

Privodeći uspješno kraju studije, Nikolina se odlučuje za još jedan korak dalje kako bi živjela svoj muzički san, prošle godine se prijavljuje na najveće muzičko takmičenje u regionu “Zvezde Granda”.

Naviknuta da svemu što radi pristupa ozbiljno i odgovorno, uz pomoć mentora Milija i njegovog tima, stiže u samo finale takmičenja. Moćnom bojom glasa, ljepotom, odmjerenim, vaspitanim i prefinjenim ponašanjem na sceni i van nje, izvođenjem pjesama različitih žanrova, emocijom koju prenosi na slušaoce, pozitivnom energijom, skreće pažnju dobrih poznavalaca muzike.

Svi koji žele mogu da podrže Nikolinu na broj telefona 091410719 pod rednim brojem 15. Mi joj želimo svu sreću.

Podijeli objavu