Počeli radovi u Verićima: Uredno vodosnabdijevanje za 80 domaćinstava

Na radost mještana Verića počela je izgradnja vodovodne mreže u zaseocima Radulji, Gajići, Gligići, čime će biti riješeno pitanje urednog vodosnabdijevanja za 80 domaćinstava.

Radove je obišao i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je rekao da ga raduje što je nastavljeno rješavanje vodosnabdijevanja i ovog dijela našeg grada.

-Građevinska sezona polako počinje, a Banja Luka postaje veliko gradilište. Projekat koji radimo u Verićima će mještanima zaselaka Radulji, Gajići i Gligići omogućiti uredno vodosnabdijevanje tokom cijele godine – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

On je istakao da će na ovom dijelu našeg grada biti izgrađeno 4,7 kilometara vodovodne mreže, čime će domaćinstvima, koja su se do sada snabdijevala preko bunarskih sistema, biti omogućen priključak na gradsku vodovodnu mrežu.

– Osim što će mještani Verića od sada i tokom ljeta imati stabilno vodosnabdijevanje, u ovoj mjesnoj zajednici biće urađena i modernizacija puta Verića polje, a podrška ovom dijelu našeg grada biće nastavljena i u budućnosti – zaključio je Stanivuković.

Mještanin Slobodan Radulj istakao je da je izgradnja vodovodne mreže od izuzetnog značaja za sva domaćinstva ovih sela, pojasnivši da su se do sada snalazili izgradnjom bunara, koji koštaju puno, a tokom ljeta često presuše.

– Ovo je veliki dan za sve nas, jer ćemo nezavisno od vremenskih uslova- posebno suše, od sada imati uredno vodosnabdijevanje – rekao je Radulj.

Za potrebe izvođenja ovih radova iz gradske kase biće izdvojeno oko 300.000 KM.

Podijeli objavu