OPET PREKRIŠILI POLICIJSKI ČAS U protekloj noći kažnjena 81 osoba u Srpskoj

Zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske , u protekla 24 časa sankcionisana je 81 osoba u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Istovremeno, u protekla 24 časa izdato je i pet prekršajnih naloga osoba zbog nepoštovanja mjera izolacije, od čega je jedna osoba prekršila i policijski čas, a evidentirana su dva krivična djela protiv zdravlja ljudi.

– Juče su policijski službenici olicijske stanice Bileća ustanovili da M. B. iz tog grada, ne postupa po Rješenju o izolaciji Federalne uprave za inspekcijske poslove, nakon čega je uhapšen. Obaviješten dežurni tužilac, koji je naložio da se preduzmu mjere i radnje na dokumentovanju KD „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“, te da se on  sprovede u OJT Trebinje na dalje postupanje – pojasnili su u MUP.

Oni su dodali da su i u Banjaluci dvije osobe sa korona virusom pobjegle sa Klinike za infektivne bolesti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje da građani poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije.

(Srpskainfo)

Podijeli objavu