OLAKŠICA ZA FUDBALSKE KLUBOVE Stanivuković najavio da više neće plaćati vodu

Nova odluka, koja se tiče olakšica za sve fudbalske klubove koji gravitiraju na teritoriji grada Banje Luke jeste ta da oni više neće plaćati račune za vodu.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je dodao da je ovo još jedan od načina kojim Grad dokazuje koliko je posvećen sportu i koliko ulaže u sport.

-Naša parola je da se ne pravimo mnogo pametni, samo da mnogo slušamo ono što nam govore. Svakodnevno slušamo potrebe naših sugrađana, sportskih kolektiva. Pričao sam sa predstavnicima sportskih kolektiva, koji su rekli da imaju problem sa plaćanjem industrijske vode, posebno u ljetnom periodu. Mi ćemo ovaj teret preuzeti na sebe i oni više vodu neće plaćati – poručio je gradonačelnik.

Dodao je kako je Grad ovu olakšicu za ovaj period obezbijedio, ali da za ovu odluku u narednim godinama treba da dobiju podršku Skupštine Grada.

-Dodatno, pozivam i reduzeće „Elektrokrajina“ da, kada je riječ o industrijskoj struji i oni pokažu svoj senzbilititet. Sport nam mnogo znači, posebno kada vidite ovu dječčicu ovdje. Moramo da imamo zdravu omladinu, a sportskim klubovima da pokažemo da smo uz njih – rekao je gradonačelnik..

Istakao je kako gradska administracija ima želju da, kada je riječ o ulaganju u sport, ostanu upamćeni kao ljudi koji su mnogo toga uradili na tom polju.

-Radimo koliko možemo. Gradimo fudbalskom klubu „Naprijed“ multifunkcionalni objekat, čime ispravljamo nepravdu koja ih je zadesila gradnjom Istočnog tranzita, kada su im urušene svlačionice. Gradimo sportsku dvoranu na Laušu, dvoranu borilačkih sportova i još mnogo toga. Izdvajamo mnogo za sport i infrastrukturu – zaključio je gradonačelnik Stanivuković.

Savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku Mirna Savić – Banjac poručila je da su se na ovaj korak odlučili kroz sugestije sportskih klubova.

-Svakodnevno smo na terenu, osluškujemo potrebe svih. Sa preduzećem „Vodovod“ je dogovoreno da se napravi sporazum, odnosno odluka, gdje ćemo mi kao Grad finansirati potrošnju vode za klubove. To se odnosi na 5.000 korisnika. Ovo je veliki iskorak u cijeloj Republici Srpskoj, jer pažljivim planiranjem dolazimo do ovakvih rješenja – rekla je ona.

Krsto Goljanin, ispred fudbalskog kluba „Željezničar“ poručio je da je ovo velika olakšica za sve.

-Ovim korakom, Grad nam je mnogo pomogao. Nadam se da će nam i „Elektrokrajina“ izaći u susret. Samo kroz podršku, sport može da ide naprijed – rekao je on.

Vladimir Rosić, direktor fudbalskog kluba „Naprijed“ zahvalio je Gradu što su na ovaj način još jednom pokazali da imaju sluh za njihove probleme.

-U ova teška vremena, gdje se borimo sa mnogim izazovima, ovo je zaista velika stavka. Mi smo bili jedni od inicijatora i zahvaljujem se u ime svih nas Gradskoj upravi što je ova olakšica donesena prvi put – rekao je Rosić.

Podijeli objavu