OGLASILI SE IZ PDP Grubačić: “Vujin nikada nije bio predsjednik mladih, izmišljao je funkcije i vrijeđao sve oko sebe”

Savan Vujin nikada nije bio predsjednik mladih našeg gradskog odbora. Tačno je da je imao bolesne ambicije da bude sve, pa čak i to, ali bez konkretnog rada koji bi ga doveo na te pozicije o kojima sanja.

Napisala je ovo na svom Fejsbuk profilu Anja Grubačić, sekretar mladih PDP, nakon što je Savan Vujin danas medijima izjavio da napušta PDP, i iznio niz optužbi na račun gradonačelnika Banjaluke i predsjednika GrO PDP, Draška Stanivukovića.

-On misli da je dovoljno obući košulju i sako i da se tako postaje važan i uticajan ili da se tako ispunjavaju ciljevi. Ciljevi se ispunjavaju vrijednim radom i zalaganjem, kontinuiranim trudom. Ljudi te neće cijeniti više ako nosiš košulju i sako, već ako u praksi pokažeš za šta se zalažeš. Ali uvijek je bilo lakše govoriti u prazno nego nešto konkretno raditi – poručila je Grubačićeva.

Ističe da je licemjerno da on govori o bilo kom ponižavanju.

– Prije svega, on je Draška Stanivukovića sreo tri puta u životu tako da ne znam odakle sva ta kreativnost da izmisli onakvu priču. Ali ja sam nažalost imala priliku dosta vremena provoditi sa Savanom, pa evo par primjera kako je on divan i ljubazan prema ljudima – navela je ona, te dodala:

– Otkako je došao u PDP ponižavao je sve one koji nemaju fakultet i govorio kako je to za njega niža rasa. Djevojkama koje su dijelili promotivne materijale je rekao da su idioti i da on nije toliko glup da radi to. Vječito je svoje komplekse liječio na mladićima koji su zajedno sa njim radili, nazivajući ih svakakvim imenima, vrijeđajući njihovu inteligenciju i ponižavao sve što urade. Često govorio da su nesposobni itd, jer naravno, jedina sposobna osoba je on – ali očigledno jedino u tom svom svijetu koji je kreirao – navodi ona.

Tvrdi da su ga mladi PDP mnogo put pitali za pomoć, ali da im je odgovarao da to nije njegov nivo.

-Ali isti on, sa tim završenim fakultetom, me je pitao kako se piše dokument u vordu, kako se šalje grupni mejl, kako se pušta dokument na štampu, kako se objavljuje priča na instagram i tako dalje. Sve ove stvari samostalno zna da odradi moja mlađa sestra, koja ima 12 godina koja još uvijek nema završenu čak ni osnovnu školu. Tako da, džaba svi fakulteti i diplome kad pod jedan, nemaš elementarno obrazovanje, a pod dva nemaš elementarnu kulturu, empatiju, (socijalnu) inteligenciju, a ni mrvu ljudskosti. To bi vam bilo to, očajni kompleksaš u želji da se probije bez da mrdne malim prstom oko toga. Hoće da ga čeka sve servirano, direktorska foteljica, plata od par hiljada, a obični smrtnici nek rade i neka se trude. Savan je prije PDP-a bio u DNS-u, pa kad ni tamo nije mogao ostvariti svoje bolesne ambicije došao je ovamo, a poslije nas ko zna gdje će. Tako mlad, a tako… – napisala je Grubačićeva.

Podijeli objavu